Anmeldelse av Føniks

https://finansi.no/finansi/images/review-avatar.png

Anmeldelse skrevet

30.01.2019 av

Anne Larsen.

Forbrukslån fra Føniks

Føniks er en ny långiver i Norge. Her får du muligheten til å låne opptil 100 000 kr uten krav til sikkerhet. Den fordelaktige renten og de gode lånevilkårene har raskt gjort Føniks til et populært valg.

FordeleFordeler med Føniks

  • Høy andel godkjente søknader
  • Utmerket kundeservice
  • Bruk pengene til hva du vil

KravKrav til søker

  • Over 25 år og folkeregistrert i Norge uten noen betalingsanmerkninger

UlemperUlemper ved Føniks

  • Kun lånebeløp på opptil 100 000 kr
Føniks

"Med Føniks kan du forvente deg utmerket service og lånevilkår med en enkel og raskt søknad. På bare noen minutter kan du søke om å låne opptil 100 000 kr."

Anne Larsen, Finansekspert

Hva er Føniks?

Føniks Privat Finans er en del av Thorn-konsernet som har vært en kredittgiver i Skandinavia siden 1970-tallet. Føniks har til og med en rekke andre søsterselskaper som også er långivere som f.eks. Leasy og Fokuslån. Bak Føniks står danske 3C Retail A/S som med med sine 900 ansatte og en omsetning på over 9 milliarder kroner er et av Danmarks største selskap. Bak Føniks finnes en veletablert og stabil bedrift som innebærer at du kan kjenne deg sikker når du låner gjennom dem. Deres lange erfaring og kontakter innenfor bransjen betyr at de kan tilby gode lånevilkår til deg som kunde.

Hvordan låner man?

Du søker via Føniks sin hjemmeside, der finner du en lånekalkulator med estimerte lånekostnader. Når du vel har bestemt deg for hvor stort lån og hvilken tilbakebetalingstid du vil ha, så går du videre til neste steg. Da tas du til en side der du fyller i din personlige informasjon og sender inn din søknad. Hele prosessen tar bare noen få minutter og er veldig enkel. Normalt sett tar det bare rundt en time å få svar på din søknad dersom du søker i deres åpningstider. Dette skjer da enten via telefon eller e-mail. Når du har fått svar så får du valget å enten underskrive via BankID eller med en fysisk avtale som sendes hjem til deg. Dersom du velger å få avtalen tilsendt så må også sende en kopi av gyldig legitimasjon sendes med når du skriver under. Du er ikke bundet av å akseptere før du har skrevet under avtalen.

Hvilke krav finnes det for å låne?

For å ta et lån hos Føniks så behøver du være over 25 år gammel, være uten betalingsanmerkninger og være klar for en kredittsjekk. Det nevnes ingenting på hjemmesiden om din inntekt, men når kredittsjekken tas kreves det som oftest over 100 000 kr i årsinntekt. Så om du har en betalingsanmerkning så må du finne en annen långiver. Dette er dog bare grunnkravene og betyr ikke at ditt lån blir godkjent direkte. Hvis du søker et større lån så kommer kravene til å være strengere og da kommer også din økonomiske historie til å spille en stor rolle. Om du har en lav månedsinntekt og ikke har en fast ansettelse så kommer det være vanskelig å ta et større lån. Din rente påvirkes også av kredittsjekken som gjøres. Jo større risiko banken anser ditt lån å være – jo høyere kommer renten å være.

Hvor mye kan man låne?

Du kan låne opptil 100 000 kr med en tilbakebetalingstid på opptil 80 måneder. Renten settes individuelt etter kredittsjekken og er fast hele låneperiden. Du kan til og med betale av en del eller hele lånet når du vil, uten ekstra kostnader.

Hva sier andre om Føniks?

Akkurat som sine søsterbedrifter, L’Easy og Fokuslån, så er Føniks en høyt vurdert långiver. Tjenesten er dog relativt ny, så det finnes få vurderinger sammenlignet med deres konkurrenter.

Sammenlign lånene på nett

Finn ditt lån